Aan de slag met je terras!

De terras is dé plek in je tuin waar jij aankomende lente en zomer (hopelijk) veelvuldig gaat doorbrengen. Deze ruimte in je tuin is de ruimte waar het meest geleefd wordt. Het is daarom dan ook de ruimte die wel een beetje extra aandacht mag en kan gebruiken. Het is tenslotte nu de tijd om je terras nog een kleine make-over te geven als je dat zou willen. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken wat betreft het inrichten van je terras? Dan hebben we hier een paar leuke ideeën voor je op een rij gezet.

Zitplaatsen

Het belangrijkste gedeelte van je terras is natuurlijk het zitgedeelte. Je wilt tenslotte aankomende zomer lekker kunnen wegzakken in je loungeset met een ijskoud drankje onder het genot van een hoop gezelligheid. De zitplaatsen is dan ook het eerste waarmee je aan de slag kan. Wanneer je het aantal zitplaatsen heb je namelijk een makkelijke basic op mee verder te werken. Vraag jezelf eerst eens af hoeveel zitplekken je graag wilt creëren op je terras. Hebben jullie een grote familie of vaak veel gasten over de vloer? Dan zal een klein tuinbank niet volstaan voor jullie. Dan zijn jullie juist op zoek naar een grote loungebank voor de tuin. Maar genieten jullie vaker met een kleiner gezelschap? Dan is een tuinbank en een paar losse tuinstoelen juist het ideale tuinmeubel voor je terras. Deze kan je ook nog makkelijk verplaatsen als je de ruimte wilt vergroten of verkleinen.

Schaduw

Ondanks dat we voornamelijk genieten van de zonnestralen is een beetje schaduw zo nu en dan ook wel fijn. Zorg er daarom voor dat je terras ook voorzien is van een schaduwplek. Schaduw kan je creëren door gebruik te maken van een parasol maar het kan uiteraard ook op andere manier. Zo zijn een schaduwdoek of zelfs een hoge boom ook een prima manier om meer schaduw te maken.

Aankleding

We vergeten het nog wel eens maar ook de aankleding van het terras mag zeker niet vergeten. Tegenwoordig zijn er een tal van decoraties die je ook in je tuin kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tuinkleed of een wandkleed voor bij je terras. Ook een bijzettafel, een paar mooie kaarsen of vuurkorven zorgen al voor een stuk meer sfeer. Voor welke kleur en/of stijl je het beste kunt kiezen hangt af van wat je zelf mooi vindt. Soms denken we dat buiten moet matchen met de stijl van binnen maar dat hoeft juist niet. Maak er buiten gewoon iets heel anders moois van. Deze ruimte is ook perfect om lekker te experimenteren. Misschien komt er nog wel wat leuks uit voor binnen.

Geef een antwoord