Een goed begin is het halve werk: zo professionaliseer je je bedrijf.

Van je hobby je werk maken, je eigen bedrijf beginnen, zorgen voor brood op de plank met je eigen creatie. Het kan een stuk lastiger zijn dan een kantoorbaan zonder uitdaging. Een van de belangrijkste regels als het gaat om je eigen geld verdienen is het voorbereiden op de juiste manier. Vandaar ook het spreekwoord: een goed begin is het halve werk. Dit is toepasbaar voor alle beroepen, alle keuzes die gemaakt moeten worden op welke manier dan ook. Hieronder een paar voorbeelden hoe je dit gegeven kan koppelen aan je hobby.

ZZP’er

Een van de eerste stappen is in de meeste gevallen het zorgen dat je een ZZP’er wordt. Hierdoor professionaliseer je je diensten en wordt het verleidelijker voor mensen om contact te leggen. Voor de boekhouding is het ook een stuk beter, je geld verdienen zonder belasting te betalen kan voor een hoop problemen zorgen. Bij het worden van ZZP’er is er een hoop hulp waar je op kan rekenen. Het is een steeds meer voorkomend manier van werken en iedereen doet het op zijn eigen manier, waar je een hoop van kan leren. Afkijken is meer dan legitiem!

Creatieve sector

In de creatieve sector is het lastig om voor een stabiel inkomen te zorgen, maar hoe commerciëler, hoe makkelijker en dit is handig om te onthouden. Wanneer je kunst maakt, of ontwerper bent, is het verkopen van je werk net zo belangrijk als het maken van het werk. Er zit een hele commerciële kant aan het maken van kunst. Wanneer je dit gegeven begrijpt, kun je gaan kijken hoe je beste je werk kan verkopen, door middel van het netwerk dat je hebt. En wanner je zegt: ik wil wel mijn werk verkopen, maar ik kan dat niet zelf, zijn er waarschijnlijk veel mensen die juist deze kant heel interessant vinden.

Gamen

Voorbereidingen treffen kan meerdere manieren tot uiting komen. Het kan heel mentaal zijn, door een andere mindset aan te nemen, maar het kan ook heel praktisch zijn. Een voorbeeld hiervan is gamen. Het wordt steeds makkelijker om hier geld mee te verdienen maar het is wel belangrijk om te investeren. Je hebt de juiste middelen nodig om je doel te kunnen bereiken. Een gaming pc bijvoorbeeld, hierdoor word je bereik in een spel een stuk groter. Je voorkomt dat je midden in het spel opeens een crashende computer hebt met als gevolg een hoop verlies.

Geef een antwoord