Een opgeruimd kantoor

We willen allemaal werken in een geordende ruimte. Dan laten we ons minder snel afleiden door rommeltjes en andere dingen die niets met werk te maken hebben. Zo werken we effectiever. En een ruimte die is ingericht om te werken, motiveert ook om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Maar dan moet je die ruimte natuurlijk wel opgeruimd houden. Hoe doe je dat? In deze blog vertel ik er over. Lees je mee?

Iedereen is verantwoordelijk

Als je een groot kantoorpand hebt dan heeft waarschijnlijk iedere werknemer een eigen plek om te werken. Spreek van tevoren met je werknemers af dat iedereen verantwoordelijk is om zijn of haar eigen ruimte schoon te houden. Je zou hier controles voor in kunnen stellen, als je dat nodig acht. Door iedereen zijn of haar eigen werkplek schoon te laten houden, zorg je ervoor dat het merendeel van het kantoorpand er altijd opgeruimd en toonbaar naar uitziet.

De algemene ruimtes

Ik had raad aan om voor de algemene ruimtes een bedrijf in te huren die zich over de schoonmaak ontfermt. Den bij ‘algemene ruimtes’ aan de toiletten en de binnenkomsthal. Aangezien dat niet tot de taken van je werknemers behoort, zullen zij zich niet snel aangesproken voelen om die plek spik en span te maken. Dat kun je immers ook niet van ze vragen. Het is handig om onderzoek te doen naar welk bedrijf je hiervoor inhuurt, zo weet je zeker dat de algemene ruimtes na iedere dienst blinken.

Houdt het gescheiden

Je doet er als bedrijf goed aan om afval te scheiden. Zo presenteer je jezelf als verantwoordelijk bedrijf op de markt. Dit zal klant aantrekken die daar waarde aan hechten. Maar het is voor iedereen belangrijk om afval te scheiden, gelukkig kan dat heel eenvoudig middels verschillende afvalbakken. Dat is een kleine moeite maar een groot gewin, voor je bedrijf maar ook voor de wereld. Het milieu zal je dankbaar zijn.

Samen met MKB afval

Die afvalbakken kun je huren bij MKB afval, zij voorzien in afvalverwerking. MKB-afval staat voor transparantie, je hoeft nooit te gissen naar hun tarieven, deze zijn gewoon op de website te vinden. Ze bieden ook containers aan voor verschillende soorten afval zodat je altijd kan scheiden. Een restafvalcontainer huren, is heel eenvoudig op de website kun je de gewenste afvalcontainer selecteren en direct bestellen. De prijzen staan allemaal op de hoofdpagina en MKB geeft zelfs tips over hoe jij als bedrijf kunt besparen op je bedrijfsafval!

Geef een antwoord