Een tuintje in de hoogte

Niet iedereen heeft de luxe van een tuin. Veel mensen wonen in de stad en moeten het doen met een balkon. Dat is niet zo erg, maar het vraagt wel wat creativiteit om daar iets leuks van te maken. Je hebt immers niet zoveel ruimte om mee te werken. Toch kan er een hoop. Goed, voetballen zal misschien niet lukken maar wellicht kom je middels deze blog op een ander idee. In deze blog geef ik je wat tips wat betreft het inrichten van je balkon. Lees je mee?

Ruimte voor van alles

Zoals ik al zei, zal voetballen niet lukken. Tenzij je natuurlijk beschikt over een groot dakterras maar dan zal je niet heel veel moeite hebben met de opties wat betreft het inrichten. Juist als je een klein balkon hebt, moeten er keuzes gemaakt worden. Er is ruimte voor van alles, maar niet voor alles tegelijk. Maak daarom een lijstje met prioriteiten. Misschien vind jij het bijvoorbeeld belangrijk om zomers op je balkonnetje een drankje te kunnen drinken. Of wil je een plek waar je kan barbecueën? Aan de hand daarvan, de activiteit die jij op je balkon wilt kunnen uitoefenen, maak je een plan wat betreft de inrichting.

Verticale planten

Iets waar je geen keuze in hoeft te maken, is de keuze of je wel of geen planten wilt. Ieder “buiten “heeft planten nodig. Zo breng je je balkonnetje tot leven. Met een trellisscherm tegen een wand kan je planten omhoog laten klimmen en zo een groene muur creëren. Zo breng je niet alleen kleur op je balkon maar ook leven. Planten trekken immers ook weer ander leven aan. Hillhout tuinhout is hier perfect voor. Trouwens als je een gewone tuin hebt, staat een trellisscherm ook prachtig. Zo fris je die saaie bakstenen muur op of creëer je een natuurlijke schutting.

Kleed het aan 

Misschien heb je het idee dat je niet veel kwijt kan op je balkon, dan zijn we snel geneigd om de decoratie te laten voor wat het is. En dat is zonde. Met kleedjes, kussentjes en lampjes kom je al een heel eind. Als we enkel het hoognodige op het balkon plaatsen, bestaat de kans dat het helemaal niet gezellig is en dat we er geen tijd willen doorbrengen. Dat moet je natuurlijk voorkomen. Kies decoraties uit die passen bij de activiteit die jij op je balkonnetje hebt geprioriteerd. Zo wordt het één geheel.

Geef een antwoord