Hoe maak je een optimale webshop met Magento?

Magento is een zeer krachtig eCommerce platform waarmee je een optimale webshop kunt maken. Het is echter wel belangrijk om het platform goed te begrijpen voordat je ermee aan de slag gaat. In dit artikel beschrijven we hoe je Magento optimaal kunt inzetten om een succesvolle webshop te maken.

1. Kies het juiste Magento-pakket

Bij het maken van een Magento-webshop is het belangrijk om het juiste pakket te kiezen. Magento biedt verschillende pakketten, waaronder een Enterprise Edition. Als je een kleine of middelgrote webshop wilt maken dan is Magento B2B slim om te bekijken. Als je een grotere webshop wilt maken of speciale eCommerce-functies wilt gebruiken, is het aan te raden om de Enterprise Edition te kiezen. 

2. Kies een geschikte webhost

Magento is een zeer veeleisend platform en heeft daarom een goede webhosting nodig. Kies een webhost die speciaal is gericht op het hosten van Magento-webshops. Deze webhosts bieden meestal meer geheugen en bandbreedte dan standaard webhosts.

3. Installeer Magento naar keuze

Voor het installeren van Magento heeft u twee opties. U kunt Magento zelf installeren of u kunt een Magento-hostingpakket kiezen. Als je Magento zelf wilt installeren, moet je ervoor zorgen dat je alle vereiste systemvereisten hebt. Als je een Magento-hostingpakket kiest, wordt Magento automatisch geïnstalleerd en hoeft je je geen zorgen te maken over de systeemvereisten. Daarnaast kan je kiezen voor laten maken van een progressive web app. Dit is een app die voor elk besturingsysteem geschikt is. Hiermee kunnen klanten bijvoorbeeld offline shoppen.

4. Kies een geschikt thema

Voor het maken van een optimale Magento-webshop is het belangrijk om een geschikt thema te kiezen. Er zijn veel verschillende Magento-thema's beschikbaar, dus kies een thema dat bij je webshop past.

5. Installeer de benodigde plugins

Magento biedt veel verschillende plugins die je kunt gebruiken om je webshop te verbeteren. Kies de plugins die je nodig hebt om je webshop te laten draaien zoals je wilt. Het is hierin belangrijk dat je goed kijkt naar welke plugins je echt nodig hebt! Vaak kan je met verschillende plugins meerdere functionaliteiten gebruiken.

6. Configureer je webshop

Magento biedt veel opties voor het configureren van je webshop. Zorg ervoor dat je alle opties goed doorneemt en je webshop optimaal instelt.

7. Test je webshop voordat je live gaat

Zorg ervoor dat je je webshop grondig test voordat je deze live gaat. Test alle aspecten van je webshop, zoals het winkelwagentje, de betaalmethoden en de verzendopties. Als alles naar behoren werkt, kun je je webshop live zetten.

Geef een antwoord