Kamperen met de fiets

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort een aantal prachtige dagen krijgen wat het weer betreft. Hopelijk zet dat zich door en hebben we er in de meivakantie ook nog wat aan. Nu zul je misschien denken: hoezo? Alles is toch dicht? Vooralsnog is dat zo maar er kan nog steeds wel het één en ander, mits je dat op een veilige manier doet. Denk maar aan een kampeertochtje met de fiets.

Wat heb je allemaal nodig

Voor een kampeertochtje heb je verschillende dingen nodig. Wanneer je met de fiets reist, wil je niet te zwaar inpakken want dan kom je straks niet of nauwelijks meer vooruit. Een handige tent is de pop-uptent, deze tent vouwt zichzelf als het ware uit. Zo hoef je niet met stokken en haken in de weer. Neem daarnaast enkel het hoognodige mee als het gaat om kleding en verdeel de spullen in fietstassen, zo heb je minder last van het gewicht dan wanneer je het in een rugtas stopt. Daarnaast kan je op deze manier meer meenemen.

Het bos, de duinen en de stad

Dan heb je nog een kampeerplek nodig. Voor veel mensen staat deze helemaal niet op de lijst met dingen die geregeld moeten worden voor vertrek. Goed, dat het niet op de paklijst staat is logisch maar het is de eindbestemming en die zou misschien wel als één van de eerste dingen geregeld moeten worden. Je kan ervoor kiezen om een op een bosrijke omgeving te kamperen en daar dus naartoe te fietsen maar het kan ook op het strand of in een meer stads omgeving. Het is helemaal aan jou. Nederland is rijk aan al deze opties, dus je hebt het echt voor het uitkiezen.

Een fiets waar je op kunt vertrouwen

Dan heb je natuurlijk nog een fiets nodig waar je een prima afstandje met de nodige bagage mee kunt fietsen. Dat kan alleen maar de transportfiets zijn. Een transportfiets heren is ervoor bedoeld om goederen te transporteren. De fietsen zijn heel stevig en kunnen dus wel tegen een stootje. Een ideaal rijwiel dus voor een kampeertochtje. En als je dan weer thuis bent, kun je hem ook voor tal van andere dingen gebruiken zoals het vervoer van de boodschappen bijvoorbeeld. Af en toe de auto laten staan is niet alleen goed voor jouw gezondheid, het is ook goed voor het milieu. En dat begint bij die transportfiets, en ook een beetje bij het idee van een kampeertochtje.

Daar gaan we!

Geef een antwoord