Klusmaterialen en hun toepassing

Je kunt gebruik maken van heel veel verschillende materiaalsoorten op het moment dat je besluit te gaan klussen. Welke materialen zijn er zoal verkrijgbaar en wat kun je het beste waarvoor gebruiken? Dat zal allemaal duidelijk worden aan de hand van deze tekst. Ben je dus aan het klussen of wil je er binnenkort mee gaan beginnen? Dan zul je er goed aan doen om deze tekst een keertje door te nemen alvorens je verder gaat met het klussen. Wat extra tips kunnen immers nooit kwaad, toch?

Met het hout van Kronospan zit je zeker weten goed

Deze tekst zal beginnen met Kronospan. Ben je al bekend met Kronospan of is Kronospan een volledig nieuw woord voor je? Indien je er echt nog nooit wat van hebt gehoord: Kronospan is een merk dat diverse houtsoorten verkoopt. Je komt de houtsoorten van dit merk vooral tegen in de interieurbouw. Er zijn heel veel verschillende producten gemaakt van Kronospan hout met elk uiteraard hun eigen toepassing. Het gaat om producten als werkbladen en spaanplaten. Daarnaast zijn er diverse kleuren verkrijgbaar binnen het merk Kronospan. Dit is natuurlijk ook erg logisch. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en aangezien Kronospan diverse houtsoorten aanbiedt, zijn er dus verschillende kleuren hout die je aan zult treffen.

MDF fineer? Wat is het nu precies?

Nu zal een stukje volgen over MDF fineer. Wat is het en wat kan je ermee? Dat zijn de twee belangrijkste vragen. Het gaat hier wederom om hout. Zodra hout gefineerd is, dan wil dat zeggen dat een plaat beplakt is met een dun laagje van massief hout. Hierdoor krijgt de desbetreffende plaat een massieve look. MDF is een afkorting die staat voor Medium Density Fibre board en het is dus een platensoort vaak gemaakt van resthout. Je kunt nu dan al wel raden wat MDF fineer is. MDF fineer is lekker goedkoop terwijl MDF fineer wel gewoon van goede kwaliteit is. Andere voordelen van MDF fineer: het is erg glad, makkelijk te bewerken en verder is MDF fineer ook gemakkelijk te schilderen. MDF fineer zal niet zo snel krom trekken terwijl dit wel zo is bij massieve platen. Je kunt je wanden ermee doen, de plinten kunnen van MDF fineer gemaakt worden, je ziet het terug in keukens en ook bijvoorbeeld in deuren of tafelbladen. Genoeg toepassingen dus. Dit was in het kort een beschrijving van Kronospan hout en van MDF fineer inclusief de toepassing ervan. 

Geef een antwoord