Make-up en een bril combineren? Geen probleem!

Het dagelijks dragen van een bril is soms best wel eens een uitdaging. Denk maar eens aan het beslaan van je bril wanneer je een mondkapje draagt of pijnlijke oren wanneer je naar muziek aan het luisteren bent met je koptelefoon op. Ook het dragen van make-up in combinatie met een bril kan soms een hele opgave zijn. Zeker als je, je bril nodig hebt om je make-up op te doen bijvoorbeeld. Voor alle brildragers die graag een laagje mascara dragen en een leuk kleurtje op de lippen hebben we hier dan ook enkele waardevolle en handige tips.

Trends van het moment

Wanneer je niet meer volledige helder kan kijken is er iets mis met je sterkte. Dit kan zowel bijziend als ver weg zijn. In dat geval bieden brillen (of lenzen) ons uitkomst. Toch is het voor vrouwen soms ook lastig als ze naast hun bril ook make-up willen dragen. Om maar eens te beginnen met het montuur. Wanneer je een bril gaat dragen zal je waarschijnlijk één of hoogstens twee brillen uitkiezen. Deze brillen hebben in vele gevallen een vast montuur. Dit kan een simpel zwart montuur zijn maar tegenwoordig is er gelukkig ruimschoots keuze. Van zwart tot blauw en van een panterprintje tot aan leuke stipjes. De keuze is reuze wat monturen betreft. Maar wat nou als jij een leuk montuur kiest met een bruin panterprintje. Staat daar iedere kleur make-up wel zo leuk bij? Het antwoord daarop is helaas nee. Zwart en wit zijn kleur die je in theorie met iedere kleur kan combineren. De andere kleuren daarentegen hebben ook tegenkleuren. Kleuren waarmee ze niet zo goed combineren. Zo is een bruin montuur bijvoorbeeld prima te matchen met rood en oranje maar iets minder met roze. Draag jij graag roze lippenstift? Dan valt deze combinatie dus eigenlijk al af.

Sterkte van de glazen

Naast het montuur spelen ook de glazen een belangrijke rol. Zoals we net al even eerder benoemde kan je een bril hebben voor dichtbij of voor ver weg, bijziend of verziend. Wanneer je bijziend bent dan zullen de glazen van je bril ervoor zorgen dat alles er kleiner uitziet. Je glazen maken objecten dus kleiner. Zo ook je ogen. Wanneer je dan ook nog eens je ogen kleiner laat lijken door oogpotlood of eyeliner aan te brengen maak je alles optisch nog kleiner. Wanneer je juist verziend bent zullen de glazen van je bril alles vergroten. Objecten zullen er groter uitzien en dus ook je ogen. Grotere ogen zijn over het algemeen geen nadeel maar als je flink wat lagen mascara aanbrengt en je ogen optisch nog groter laat lijkt kan het misschien een beetje te veel van het goede worden. Een multifocale bril heeft natuurlijk van beide en daarom kan je hier met je make-up eigenlijk alle kanten op als je het maar niet te veel maakt.

Vergeet je wenkbrauwen niet

Veel mensen denken dat de wenkbrauwen niet zo belangrijk zijn aangezien deze grotendeels achter het montuur vallen. Toch is niks minder waar en is het juist belangrijk om ook aandacht aan je wenkbrauwen te besteden. Wanneer je volle wenkbrauwen hebt kunnen ze door je montuur nog voller lijken. Wat haartjes weghalen is dan een goede optie. Wanneer je wenkbrauwen juist van zichzelf wat aan de dunne kant zijn dan doe je er goed aan om ze iets bij te tekenen. Zo zijn ze toch nog zichtbaar terwijl je, je bril draagt.

Geef een antwoord