Wat voor pantoffels zijn er?

Of je nu voor dames, heren of kinderen leuke pantoffels wilt kopen, je zult zien dat er ontzettend veel keus is. Steeds meer mensen dragen thuis pantoffels, met name in de koudere maanden in de herfst en winter. In de lente en de zomer hebben slippers vaak de voorkeur, maar zodra het wat kouder wordt maken deze plaats voor warme instappers die speciaal gemaakt zijn voor gebruik binnenshuis. Ze worden overigens ook wel sloffen genoemd, maar er wordt hetzelfde mee bedoeld. Ben jij op zoek naar nieuwe ‘sloffen’? Lees dan snel verder om er achter te komen welke soorten er allemaal zijn.

Pantoffels zonder hak

Misschien wel direct de meest populaire variant zijn de pantoffels zonder hak, oftewel de instappers. Deze kun je aantrekken zonder gebruik te maken van je handen, want je schuift je voeten er gemakkelijk in. Een groot voordeel, zeker als je net uit de douche komt of in de slaapkamer met weinig licht je pantoffels aan wilt trekken. Ze hebben echter ook een nadeel, namelijk dat ze minder warm zijn dan sloffen die tevens je hak bedekken. Je tenen zijn weliswaar goed bedekt, maar als de sloffen niet goed aansluiten kunnen ook deze last krijgen van de koude lucht die in huis circuleert. Pantoffels zonder hak zijn handig voor mensen met vloerverwarming, die ze enkel dragen omwille van het comfort, en niet perse hele warme voeten willen krijgen.

Pantoffels die lijken op sokken

Heb jij juist altijd last van stijve hakken, of zelfs onderbenen? Dan moet je natuurlijk sloffen kopen die de gehele voet bedekken, en het liefst nog meer! In dat geval heb je twee verschillende opties. Er bestaan namelijk hoge pantoffels, compleet met bontje aan de binnenkant en verstevigde zool, maar ook pantoffels die lijken op sokken. Deze tweede betreft de zogeheten huissokken. Dit zijn in feite normale sokken, maar dan gemaakt van een extra dik materiaal, en soms zelfs met een dubbele laag stof. Aan de onderzijde hebben ze vaak een antislip-laag van rubber, waardoor je ze gemakkelijk op gladde vloeren kunt dragen zonder uit te glijden. Draag ze lekker omhoog getrokken onder je pyjama of badjas, of trek ze over een comfortabele yogabroek aan en rol ze op naar beneden.

Gevoerde klompjes voor in huis

Breng jij hele dagen door in huis, en wil je het liefst pantoffels die ook nog eens lekker lopen en je voeten stevigheid bieden? Dan kun je een soort klompjes aanschaffen met een warme voering aan de binnenkant. Daar kun je bij wijze van spreken zelfs mee naar de supermarkt, hoewel ze natuurlijk het mooist blijven als je ze enkel binnenshuis draagt.

Geef een antwoord